ME-kval-ženy: SR - Ukrajina 0:2 v 5.skupine, aj baráž sa vzďaľuje

21.06.2012 Celý región

Senec 20. júna (TASR) - Slovenským futbalovým reprezentantkám sa účasť na majstrovstvách Európy vzďaľuje. Zverenky trénera Zsolta Pakusza totiž prehrali v stredajšom zápase 5. kvalifikačnej skupiny v Senci s tímom Ukrajiny 0:2 a výrazne si tak skomplikovali svoju pozíciu v súboji o druhé miesto znamenajúce účasť v baráži.

Domáce futbalistky hrali na ihrisku NTC pri Slnečných jazerách celú hodinu bez vylúčenej Lucii Ondrušovej. Tá dostala dve žlté karty v priebehu troch minút, pričom druhú v 31. minúte pre držanie za dres. Slovenky odohrajú najbližšie medzištátne stretnutie s výberom Baskicka v sobotu 23. júna v San Sebastiane (16.30).

ME kvalifikácia - 5. skupina:

Slovensko - Ukrajina 0:2 (0:1)
Góly: 16. Djatelová, 57. Romanenková
ŽK: Vojteková - Basanská, Masalská
ČK: 31. Ondrušová po druhej ŽK (SR)
Rozhodcovia: Mitsi - Kourompylia, Koucompou (všetci Gré.)

Nastúpili za SR: Korenčiová - Matysová, Bíróová, Fischerová (77. Bartovičová), Fecková, Vojteková, Ondrušová, Hmírová, Kolenová, Šušková (46. Šušková), Škorvánková (81. Haršányová).

Ukrajinky viedli od 17. minúty, kedy Djatelová dostala od Apanščenkovej presnú prihrávku medzi dve obrankyne a následne prehodila vybiehajúcu Korenčiovú- 0:1. Po polhodine získal hráčky z hosťujúceho tímu ďalšiu výhodu. Ondrušová totiž keď stiahla za dres prenikajúcu súperku a keďže to bola druhá žltá karta v priebehu troch minút, musel predčasne pod sprchy. Napriek početnému oslabeniu mohli Slovenky vyrovnať po peknej spolupráci na jeden dotyk medzi Škorvánkovou a Matysovo, kedy sa napokon dostala k lopte osamotená Šušková, ale jej strela letela vysoko nad. Po necelej hodine hry Ukrajiny urobili ďalší krok k zisku troch bodov. Časovanú prihrávku do behu od Čornej dostala Romanenková a na prekvapenia všetkých na štadióne z rohu šestnástky prelobovala zaskočenú slovenskú brankárku - 0:2.

Hlas po zápase:

Zsolt Pakusza, tréner SR: "Prehra samozrejme mrzí, ale dievčatá v početnom oslabení siahli na dno svojich síl. Myslím, že pri vyrovnom počte hráčok by sme tento zápas neprehrali. Prehra nás mrzí dvojnásobne, pretože sme prakticky stratili šancu obsadiť barážové druhé miesto. V kvalifikácii nám chýbala lepšia efektivita v koncovke, ale aj v ostávajúcich dvoch stretnutiach budeme hrať naplno a na víťazstvo."

Ďalší výsledok 5. kvalifikačnej skupiny:

Fínsko - Bielorusko 4:0 (1:0)
Góly: 23. Kukkonenová, 48. Talonenová, 58. Puranenová, 61. Sjölundová.

tabuľka:

1. Fínsko 6 5 1 0 17:3 16
---------------------------------
2. Bielorusko 6 3 1 2 9:12 10
...................................
3. Ukrajina 6 3 1 2 12:4 10
4. SLOVENSKO 6 2 1 3 6:6 7
5. Estónsko 6 0 0 6 5:24 0
 

Vyberte región